Bo Finks klumme:

Klumme

Tørre tårer over den kuldsejlede gymnasiereform

af Bo Fink, Enhedslistens folketingskandidat for Thy og Mors

Herfra skal der grædes tørre tårer over, at forhandlingerne om en gymnasiereform brød sammen.

Hvem ønsker sig ikke en bedre skole; men at tro på, at skolen bliver bedre af krav om adgangskarakterer og krav om øget fokus på matematik forekommer helt ude i hampen. Hvad siger en karakter fra folkeskolens afgangsprøver om studiegnethed de næste tre år? Intet. og hvorfor er det kun matematisk intelligens, der skal tælle?

Hvis man virkelig vil gøre skolen bedre, bør man efter min opfattelse give de enkelte fag flere timer, så der bliver mere tid til fordybelse, og så bør hele karaktersystemet have et hovedeftersyn.

Jeg vil mene, at der både i første og anden gymnasieklasse er mulighed for at indsnævre prøveperioden, så der kan afgives flere timer til fagene uden at indsnævre fagrækken.

Det er også min påstand, at den nye karakterskala har betydet et karakterskred i retning af at det nye 10-tal indeholder de gamle 8, 9 og 10-taller, og at det nye 12-tal er blevet en bred opsamlingskasse bestående af de gamle 10, 11 og 13-taller. Skalaen ansporer således ikke eleverne til at gøre sig virkelig umage. Dertil kommer, at 12-skalaen i praksis gør det stort set umuligt at dumpe, uanset, hvor lidt man gør ud af det.

Hvis man virkelig ønsker en bedre gymnasieskole bør man rette fokus på skolens hverdag i stedet for på rigide adgangskrav.

Emneord: