Folketingskandidat for Enhedslisten i Thisted kredsen

 Berit Raldin 47 år, lærer ved EUC Nordvest. Bor i thisted

Berit Raldin blev aktivt medlem af Enhedslisten for ca. 2 år siden efter flere år på sidelinjen som sympatisør. Men det er ikke nok at sidde og dele "likes" ud på facebook. Jeg vil gerne mere aktivt ud og snakke politik med folk, der ligesom mig brænder for en mere solidarisk politik. Jeg vil også gerne være med til at "afdæmonisere" Enhedslisten, der af mange vælgere opleves som et lidt ekstremt parti. Derfor har jeg også sagt ja til at tage udfordringen som folketingskandidat op, siger Berit Raldin.

Mærkesager.
"Mere fællesskab" er en hovedoverskrift for Berit Raldin. Tidsånden siger individualisme; men vi får ikke mere kvalitet i livet ved at privatisere sundhed og uddannelse. Vi sætter et forkert fokus når vi opfatter offentlige institutioner som markedsstyrede virksomheder og borgerne som forbrugere. Der skal fokus på kvalitet i det offentlige. Det er en mærkesag for mig, at kommunerne får et større økonomisk råderum, så kvaliteten i børneinstitutioner, ældreplejen og sundhedssektoren kan forbedres markant. Det er hykleri, når regeringen på den ene side sender nogle få tusinde statslige arbejdspladser ud til kommunerne og samtidig klemmer kommunerne, så disse tvinges til at fyre endnu flere.
Den mest effektive regionalpolitik, der kan aflive begrebet "udkantsdanmark", er efter min opfattelse en politik, der giver kommunerne og regionerne muligheder for at drive et ordentligt sundhedsvæsen og for at kunne tilbyde et bredt og varieret udbud af uddannelser. Samt nytænkning inden for f.eks. landbrug og turisme.
Frihandelsaftalerne CETA, TTIP og TISA er nogle af de helt store internationale udfordringer lige nu. De lever en semi-skjult tilværelse; men de er dødsensfarlige for vores demokrati. Det er en mærkesag for mig at få dem frem i lyset og få dem skrottet.

Nødvendighedens politik" er ikke nødvendig
Nedskæringer og centralisering lanceres af skiftende regeringer som "nødvendighedens politik". Men er "nødvendighedens politik" i virkeligheden nødvendig, eller er det bare et skalkeskjul? Jeg tror det sidste. Jeg synes, at Enhedslisten har en bedre vision, som er værd at arbejde for, slutter Berit Raldin.

 

Berit Raldin kan kontaktes på
tlf. 96170340
eller
mail: [email protected]